Fortsättningskurser ca 7 - 24 månader

För barn som har gått nybörjarkursen erbjuds nedanstående fortsättningskurser. I kurserna tar vi även emot barn utan tidigare vattenvana, i mån av plats. Under fortsättningskurserna utvecklas de övningar ni redan provat, men nya moment och redskap presenteras stegvis

 

DELFINEN för barn ca 6-9 månader

Under DELFINEN utvecklar vi de övningar vi presenterat i nybörjarkursen. Dyket introduceras och tränas regelbundet så att barn och föräldrar blir trygga med det. Vi jobbar även vidare med balans och motorik.


TUMLAREN för barn ca 9-12 månader

I denna kurs tränas balans och motorik regelbundet med armringar. Dyken utvecklas och görs friare. Vi introducerar även rutschkanan. Badtiden förlängs till 45 minuter per tillfälle. Båda föräldrarna kan delta i bassängen.


VALEN för barn ca 12-18 månader

Under VALEN börjar vi dyka från kanten och trappan. De fria dyken fortsätter att utvecklas och vi tränar vidare med balans och simläge på olika sätt. Badtiden är 45 minuter / tillfälle. From denna kurs deltar endast en förälder i bassängen.


GRODAN för barn ca 18-24 månader

Vi fortsätter vi med dyk från kant och trappa och lägger alltmer fokus på simläget på mage och rygg. Vi börjar träna balans med simplattor, dyker efter leksaker under vattnet, åker kana och mycket annat. En förälder deltar i bassängen.

 

Undervisningen anpassas hela tiden till barnets ålder och motoriska utveckling. Målet är att öka barnets självständighet i vattnet, men också att lära barnet respekt för vatten. Motorisk träning, balans, lek och självförtroende får vi på köpet.

 

Under forts 1 och 2 (Delfin och Tumlare) kan båda föräldrarna delta i vattnet. Därefter har vi endast ena föräldern i bassängen.

 

Delfinkursen (forts 1) omfattar 8 tillfällen á 30 minuter, övriga fortsättningskurser omfattar 8 tillfällen á 45 minuter.

 

Hagabadets Babysim