VÅRA YOGALÄRARE

Prova träningen på Hagabadet

 

Vi har ett hel gäng med duktiga yogalärare hos oss. Alla med sin personlighet, olika erfarenheter och styrkor med det gemensamt att det tycker att yoga är livet.

 

Ta chansen att prova och känn dig fram för att hitta din favorityoga och dina favoritlärare.

 VICTORIA ARNEWID


 

”Min son sa häromdagen – Mamma, varje dag jag kommer till havet är det annorlunda. Vågorna, färgen, vinden – det är aldrig det samma". Så ser jag Yogan, berättar Victoria.

 

När man kommer till sin yogastund handlar det om att förstå just detta - att din kropp, ditt sinne, din person är inte den samma som förra passet. Varje dag är unik, varje yogapass är unikt och du måste lyssna på din kropp för att känna var du är just nu.

 

Victoria undervisar i Yinyoga, Vinyasa Flow, Varm yoga på Hagabadet. Hon är inspirerad av Iyengar Yoga och är mån om att Yogan inte ska leda till skador. Hon är känd för sin lugna personlighet och sprider värme, medmänsklighet och inre lugn.

 KARIN BRATTBERG


Min intention är att skapa en trygg känsla i salen oavsett om vi flödar i vinyasa, hatha eller låter musklerna få vila i en yin. Med hjälp av tydlighet, teknik, andetag och kroppskännedom få mina elever att hitta styrka, lugn och energi.

 

På mina klasser spelas allt från lugna klassiska toner till moderna beats. Vi utforskar även vår egen röst och skapar vibrationer med chanst. I salen finns jag för eleverna, med hjälp av röst och händer guidar jag var och en.

 

Jag är utbildad genom yogayama, 200 h Hatha grundutbildning som jag just nu bygger på med 500 h och Yin yoga med Sofie Ringsten. Att ta sig an alla med "a beginners mind" och alltid törsta efter mer kunskap och inspiration är min inställning till livet som yogalärare.

 IDA ALFREDSSON


 

Idas yogaresa startade på en matta i New York i mitten av nittiotalet. Med dansen som bas hittade hon in i en värld där kroppen och sinnet kunde förenas genom lekfullhet, sinnesnärvaro och glädje. Hon ser yogan som något att ständigt återkomma till för utmaning och balans. "Yoga för mig är glädje, utmaning och lek i kombination med djup avslappning och återhämtning. Ett sätt att leva i balans mitt i det vi kallar livet.”

 

Ida är internationellt licensierad yogalärare inom hathaskolan och även utbildad inom yinyoga. Hon brinner för flödande sekvenser med djup förankring i våra individuella kroppars anatomi och förutsättningar. På Hagabadet undervisar hon främst inom vinyasa och yinyoga.

 MIJA GRIBORN


Prayer without heart is a waste of time - Yogi Bhajan

Som 16-åring väcktes Mijas intresse för alternativ hälsa och yoga/meditation. Hon har studerat många år i USA där hon är utbildad massage- och friskvårdsterapeut samt yogalärare inom både Hathayoga- och Kundalinilyogatraditionen.

 

Hon har studerat för lärare som; Guru Dharam Singh Khalsa, Mehtab Benton, Debbie Desmond & Gurmukh Kaur Khalsa.

 

Mija undervisar kundaliniyoga, varm vinyasa, yoga och andra träningsformer på Hagabadet. Hon har över 10 års erfarenhet av att leda gruppträning, alltifrån yoga till energibalansering. Hon gillar att leka med dynamiken "kraftfull men ödmjuk".

 

Mija är teamledare och ansvarig för produktområdet Yoga på Hagabadet.SANDRA ADRIAN


Sandra undervisar utifrån sin över tio år långa erfarenhet av yogapraktik. Hon är internationellt certifierad yogalärare i hatha med element av Anusara, Embodied Flow och Body Mind Centering (BMC). Hon är också inspirerad av sin praktik vid Santhi School of Yoga and Vedanta Studies i Indien. Sandra fördjupar sig kontinuerligt och går vidareutbildningar och workshops för både svenska och utländska yogalärare.

 

Influenser från både traditionella yogaformer samt nyare rörelseskolor gör att hon förmedlar en undervisning som kan vara både traditionell och ritualistisk men samtidigt fri från prestation och krav. Hon är en nyfiken person som är djupt intresserad av allt som rör och berör kropp och själ. ”Yoga för mig är både en passion och ett livslångt lärande som erbjuder ständig utveckling, såväl fysiskt, mentalt som spirituellt.TOVE KRISTIANSSON


Tove har under sina år med yoga hunnit utöva många olika yogastilar: ashtanga, iyengar, bikram, kundalini, vinyasa flow, yin och klassisk hatha yoga, tantra och meditation.

 

Tove gick sin yogalärarutbildning (Yoga Alliance-certifierad) vid Swara Yoga school i Portugal och därefter har hon fortsatt att fördjupa sig för olika lärare. HOn kompletterade sin utbildning med en Yin yogautbildning med Sofie Ringsten på Yogayama.

 

Yoga är en samling kraftfulla tekniker som syftar till upplysning, en förståelse för vad vi är, genom alla lager av vårt mänskliga väsen. Fysisk och psykisk hälsa är steg på vägen. Yogan överträffar vårt förnuft; helar, transformerar och länkar ihop alla delar av vårt väsen, renar kropp och sinne.

 MARIA MÖCKBORN


Maria kom i kontakt med yogan för snart 20 år sedan. Hon blev nyfiken på möjligheterna som yogan ger och utmaningarna till kropp och själ. Genom åren har hon inspirerats av olika lärare och former av yoga, vilket idag återspeglas i hennes klasser. Yogan har en plats i hennes vardag och hennes liv. För henne innebär yoga ödmjukhet, lekfullhet och hjärtlighet.

 

Maria själv säger såhär: "Jag vill att du ska känna dig nyfiken och varmt välkommen till mina pass oavsett vilken dagsform eller erfarenhet du har. Tillsammans skapar vi glädjen och kraften att känna och göra det lilla extra. – Att du lämnar klassen med att känna att du gjort ditt bästa och att du vill göra det igen…"

 KITTY STRAND


”När gudarna skapade människan gömde de lyckan på en plats där de visste hon nästan aldrig skulle söka, nämligen inombords.”. Kärleken till yogan väcktes för 34 år sen, när jag var bara 15 år och började praktisera på en handstickad yogamatta i Budapest. Med åren blev yoga en livsstil som konstant fyller på med glädje, inspiration, vibration och magi.

 

Yoga skapar ett behov. För mig är det beroendeframkallande att undervisa, sprida yogakärlek & kunskap.

 

Varje andetag och varje hjärtslag är en gåva. Livet är ett mirakel. Jag vill påminna om att miraklet är DU.

 

Kitty är en uppskattad lärare som undervisar i Sverige och utomlands. Hon har utvecklat sin stil. KittYoga kännetecknas av kraftfylld asanas, långa kreativa sekvenser, lekfullhet, överraskningar, kraft, ömhet, filosofiska tankar och intensiv musik.NINA WESTERBERG


 

Mitt första möte med yogan var på 80 talet då hela min familj yogade och mediterade. Vi gick på trancendental meditation, samma som Beatles utövade, berättar Nina.

 

Mitt nästa möte var 2000 då jag blev anställd på Hagabadet och jag tränade Hatha med Josef Adabi. Sen dess har yogan varit min ständiga vän och jag började undervisa 2002.

 

Kontinuerligt genom åren har Nina utbildat och utvecklat sin yoga för att utveckla sin roll som lärare. Nina är en lugn och pedagogisk yogalärare.

 

Hon använder sig av flera yogastilar och blandar statiska positioner med flöden/flow.


 


MARTIN KARLBOM


 

Jag har en stark tro på kroppens förmåga och egna drivkraft att uppnå balans och jag tror och litar därför på att vi bör lyssna på kroppen och följa den till balans istället för att tvinga den dit.

 

Jag kan hjälpa dig att förstå och lyssna på din kropp och ditt sinne så att din kropp kan fungerar som en enhet.

 

Jag har en stark tro på noggrannhet, disciplin, närvaro och delaktighet gör skillnad. I nästan hela mitt liva har jag jobbat ed kroppen, först som personlig tränare och spinninginstruktör. Sedan från 2003 även som yogalärare. Kombinationen av denna kunskap och erfarenhet ger mig en stabil och grundlig förståelse som uppskattas på mina lektioner.

 EMMA ANDREA


Vi lever! Men ofta är vi upptagna av att tänka på våra liv, och glömmer att leva nu.

 

Mitt fokus är att utveckla medvetenhet genom Yoga, uppvaknandet av kroppen och sinnet. En helande transformation, att öka Pranan (livsenergin) och att förena det fysiska, mentala och andliga.

 

Jag inspireras av Hatha Vinyasa yin & yang för att uppleva skiftande förnimmelser i kroppen och att stämma in med inre utveckling. Jag är influerad av Ayurveda och kinesisk medicin.

 

Jag har över 10 års erfarenhet som yogi. Började med Ashtanga 2005 och efter det inkluderat Iyengar, Hatha, Vinyasa, Yin, Sivananda, klassisk och Bakti yoga. Jag gick min yogalärarutbildning på Greenhouse Holistic i New York.LENA PERNERVIK


Två ledord för mina klasser är lugn och kontroll. Jag vill att mina deltagare ska få tid att "känna in" både fysiskt och mentalt, så att passet stärker så skonsamt som möjligt.

 

Jag vill förmedla den känslan som fick mig att fastna för yoga efter att i många år ha instruerat andra träningsformer.

 

2016 utbildade Lena sig till Yogalärare efter att i hela sitt vuxna liv jobbat med träning i de flesta tränigsformer. Lena har studerat Yogayama Teatcher Training, en internationell utbildning och certifierad av Yoga Alliance.

 

Varmt välkommen precis som du är!

 

 CHRISTINE SVENSSON


Rörelse och aktivitet har alltid haft en central roll i mitt liv. Innan Yogan tog sin plats dansade jag både balett, streetjazz samt jazzdans. Sedan ca 11 år har yoga tagit över mitt mentala och fysiska fokus. Jag är utbildad yogalärare via Global Yoga och undervisar Vinyasa, Yin och Hatha Yoga.

 

Yogan hjälper mig skapa och behålla ett inre lugn och välbefinnande och utmanar både mitt tankesätt, min fysiska kropp och min mentala förmåga. Viljan att dela med mig och inspirera andra till samma inre resa ledde mig till min yogalärarcertifiering 2017. Jag brinner för att inspirera andra att våga utmana normer, tro på sig själva och finna ett liv i harmoni trots yttre påfrestningar.

 

Utöver att undervisa är jag utbildad röntgensjuksköterska och jag älskar djur och naturen och den möjlighet till närvaro det ger.

 LEON MARTINI


"Det är det som känns som betyder något, inte det som syns - så våga utmana för att uppnå, själva resultatet är sekundärt"

 

Redan vid ung ålder bestämde jag mig för att härma min fars rörelser på mattan.

 

Sedan dess har yogan kommit och gått, men kom för att stanna vid 14 års ålder när jag började med fridykning. Då låg fokus på pranayama och meditation. Men under åren har även lekfulla ananas utvecklats till en del av min yogaträning.

 

Genom kraftfulla flöden finner vi möjlighet att utveckla andetaget och förstå dess betydelse. Tillsammans bygger vi broar mellan kropp, andetag och sinne och skapar en förening - precis som yogan själv.

 ALEXANDRA ARCARI GIMDAL


 

Yoga är för mig ett sinnestillstånd som handlar om respekt. Att vara sig själv. Precis som man är, förklarar Alexandra. Ett kravlöst förhållningssätt att älska och respektera hela sig själv och sin omgivning. Yogaasanas (positioner) är tekniker ämnade att öka medvetenhet, avspändhet, styrka, koncentration och livskraft - för att uppnå sin maximala potential som människa.

 

Yoga Freestyle kallar Alexandra sitt sätt att undervisa. Utgångspunkten är traditionell Hatha yoga med influenser av Ashtanga, Bikram, Flow och andra dynamiska Yogaformer. Hennes fokus är att inspirera alla till att skonsamt, tålmodigt och individuellt bygga upp en varaktig mental och fysisk styrka.

 

 MARIA JOHNSSON


 

Yoga är inte meningen med livet, utan mer ett sätt för mig att förhålla mig till livet, säger Maria.

 

Yoga visar möjligheter och förhållningssätt som underlättar allt vad livet innebär. Allt hänger ihop.

 

På en yogaklass med Maria får du möta dig själv, din kropp, dina tankar och känslor här och nu. Du är den du är - värdefull och bra precis så här.

 

Alla kan delta utifrån sin egen förmåga just där och då.

 

Maria leder yoga vid flera tillfällen varje vecka.

 DANIEL JARVID


 

Sedan 2003 har jag jobbat med en mängd olika gruppträningsformer och på just Hagabadet sedan 2006. År 2008 tog jag steget och vidareutbildade mig till personlig tränare och nästa utmaning blev sen osteopatutbildning 2010-2014.

 

2016 slutförde jag också min femåriga yogautbildning i YogaMonksskolan här i Göteborg. Denna form av yoga undervisar jag under namnet Spinal Movement på Hagabadet.

 

Jag är lite av en perfektionist/nörd när det gäller teknik och anser att en god hållning är en förutsättning för bra träningsteknik. Därmed vill jag få ordning på hållningen innan man får ge sig på tunga vikter.

 IREN RINMAD


 

Yogan har varit en del av Irens liv sedan mitten på nittiotalet.

 

"Den har kommit att bli mitt främsta verktyg att förankra mig själv i kroppen och nuet, berättar Iren". Denna förankring och närvaron i kroppen och nuet är något hon alltid försöker förmedla i sin undervisning.

 

Hennes yogalärarutbildning har hon fått i Indien, Sverige och Scotland.

 

Iren har undervisat yoga i snart tio år både i Sverige och utomlands. På Hagabadet undervisar hon bl.a. Ashtanga yoga och Yin yoga.
OTTO SILVERSTOLPE


 

För mig är yoga (r)evolution och ett verktyg för att skapa inre och yttre balans och enhet. Yoga tränar oss i att se den sanna verkligheten (viveka), vilket ger möjlighet att krossa den okunskap (avidya) som orsakar lidande. Genom yoga kan vi få tillgång till vår egen inneboende kraft, potential och visdom, samt finna vila i det som är.

 

Lärare som inspirerar mig är, för att nämna några; Sri T. Krishnamachariya, Swami Vagishananda Saraswati, Swami Dayananda Saraswati, Biff Mithoefer, Paul Grilley, Osho, Sky, TKV. Deshikachar, Peter Clifford och Jiddu Krishnamurti.

 

Jag har yogat i snart 20 år, undervisat sedan 2006 och vidareutbildar mig kontinuerligt. För mig är yoga ett livslångt lärande.